test kandide s slinoKdo od vas je že pljuval v kozarec?

Včeraj sem ponovno imel nujni primer kandide, saj je bila jutranja slina v kozarcu motna. OK, za tiste, ki ne veste za kaj gre, po spletu že leta kroži informacija, da lahko pri sebi ugotovite infekcijo s kandido, če zjutraj pljunete v kozarec z vodo. Če v roku 10 do 20 minut vaša slina tvori nitke in se počasi potaplja ali pa če je motna, potem imate kandido.

Kaj bi si mislili o vaši tehtnici, če bi se zjutraj stehtali in imeli 60 kg, naslednji dan pa bi se stehtali ponovno in bi jih imeli 90? Verjetno bi kaj hitro romala v koš.. No tudi pri tem kandida testu lahko imate kandido eno jutro, naslednje jutro pa je že čudežno izginila. Hmm? Test mora biti ponovljiv, kako boste drugače vedeli kaj je res in kaj ne?

Takšen test meri dejansko gostoto sline na katero pa lahko vpliva vrsta dejavnikov. V ustih imate ogromno različnih bakterij zmeraj prisotnih, lahko se vam je za zob zataknila kakšna hrana, morda ste prejšnji dan pojedli kaj bolj slanega ali pa premalo pili in ste dehidrirani itd.

Pa nekako bi še rekel.. OK, morda bi lahko imela oralna okužba kandide nekaj veze s slino, ampak ne, ta test menda meri sistemsko okužbo s kandido, stanje, ki ima dejansko 35% smrtnost.

Test kandide v blatuTa test je sredstvo za promocijo prodaje dodatkov proti kandidi. Na svet ga je spravilo podjetje ThreeLac, ki prodaja probiotike proti kandidi. Pa ne me narobe razumet, če promovirate produkte na podlagi relevantnih testov ni s tem nič narobe. Tako pomagate ljudem. Takšno pljuvanje pa je čista goljufija in zavajanje.

Obstajajo relevantni testi kandide, ki merijo bodisi vaša protitelesa nanjo ali pa prav gojijo kulture iz vzorcev vašega blata. Takšni testi včasih celo testirajo občutljivost točno vaše kandide na zdravila ali naravne antimikotike. Tako se lahko resnično ciljano in uspešno borite proti kandidi.

Sedaj pa prosim nehajte pljuvat v kozarec in se po nepotrebnem obremenjevat. Svet je lepši brez stresa, še posebej nepotrebnega…