Prejšnji teden sem vam pisal o pomembnosti odvajanja blata v čepečem položaju. Verjetno ste me malo začudeno gledali in razmišljali, če vam bom predlagal, da svojo novo W&B školjko odpeljete na smetišče in poiščete kakšen WC na štrbunk.

Seveda ne. Žal to v naši skupnosti danes ni sprejemljivo. Kar predstavljam si presenečene obraze vaših gostov, ki si iz strahu nebi upali niti na glas komentirat, vas pa bi verjetno hitro preganjala kakšna protiteroristična enota.

odvajanje blata sede ali čepeKer torej živimo v sodobnem in modernem svetu moramo poiskati druge rešitve. Najboljša, najhitrejša in najcenejša opcija je čisto navaden počep na straniščni školjki. Hmm, ne zgleda ravno najbolj udobno in tudi ni. Tukaj boste naleteli na nekaj težav in sicer prva je ta, da večina ljudi danes sploh več ne zna narediti pravega počepa. Če bi vas zdaj postavil vse v vrsto in vam rekel, da naredite počep na celem stopalu bi se vas polovica znašla na hrbtu. Če ne uspete narediti niti počepa na tleh, lahko pozabite, da ga boste naredili na školjki in ob tem še korajžno in natančno zadeli luknjo. Druga težava, ki jo boste srečali je dovolj stabilna WC školjka. Če ste sicer normalne teže bi morali nanjo brez težav stopiti, vendar pa zna pri sodobni montaži na steno stabilnost predstavljat tudi težavo. Tretja težava je neudobnost. Pozabite na branje kakšne revije ali všečkanje te objave. To je pozicija Pridem, opravim, grem (pa vodo potegnem!!).

Ima pa tudi svoje prednosti. Če se naučite takšnega odvajanja boste zares v popolnoma pravi in zdravi poziciji za odvajanje in uporabili jo boste lahko zmeraj in povsod. Izognili se boste umazanim WCjem in oblaganju deske s papirjem. Pa manj časa boste zapravili, ko ne boste gledali novih YouTube videov. V kolikor ste se odločili za takšen način kakanja, si lahko pomagate tudi s posebnimi nastavki oziroma zamenjavo straniščne deske, ki je širša in ima poseben prostor za stopala, ali pa kar mizico z luknjo, ki jo postavite čez školjko.

odvajanje blata sede ali čepeČe to za vas ni opcija si lahko pod noge postavite pručko ali nizek stolček. Tako boste simulirali počep in postavili vaše notranje organe v pravilno pozicijo. Še zmeraj to ni popoln počep je pa po fiziologiji zelo blizu. Izognili se boste večini težav, ki jih prinaša za seboj čepenje na školjki, žal pa vaša pručka najbrž ne bo mobilna. Ne vem kako bi vas gledali v službi, ko bi se s pručko pod roko odpravili proti stranišču. Težava je tudi ker se navade pručke ne prilegajo popolnoma straniščni školjki, vi pa boste zato imeli noge nekoliko bolj spredaj, kar pomeni, da niste v optimalni poziciji.

Rešitev zadnje težave je zato posebna, WC pručka. Najdete jih kar nekaj, tudi v Sloveniji, original pa je Squatty Potty, ki jo je razvil 37 letni oblikovalec Robert Edwards, da bi svoji mami pomagal pri težavah z zaprtjem in hemoroidi.

Tako, sedaj veste kako to narediti pravilno. Izberite način, ki vam najbolj ustreza, jaz bom pa naslednjič izbral še kakšno temo s pomenom odvajanja čepe za vaše zdravje, še posebej hemoroide, zaprtje in raka na črevesju.

Save